Bu site tarayıcınıza uyumlu değildir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox kullanmanızı tavsiye ederiz.

Anneler Gününe Özel Sepette %20 İndirim Fırsatı!

Sepet 0

Bu üründen satın alabileceğiniz adet sınırlıdır

Ara Toplam Ücretsiz

Kargo, vergiler ve özel indirimler ödeme sayfasında gösterilir.

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Salon Dekorasyon Önerileri

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Salon Dekorasyon Önerileri

Sonbahar yılın en sevdiğiniz mevsimi ise ve sonbahar konseptine sahip dekorasyon fikirleri sizi heyecanlandırıyorsa, doğru yerdesiniz. Sonbahar salon dekorasyon fikirleri, oturma odanızı rahat ve sıcak bir alana dönüştürmeniz için size ilham verecek! sonbahar oturma odası dekorasyonu deyince aklımıza ilk gelenler; püsküllü koltuk örtüsü, kahverengi ve turuncu tonlarda dekorasyon teması, sakin bir dinlenme köşesi ve benzeri unsurlar oluyor. Bu yıl oturma odanızı sonbaharda dekore etmek için ilham arıyorsanız, daha fazla ipucunu birlikte inceleyelim.

Sonbahar Renklerini Evinize Taşıyın

Sonbaharın ruhunu yansıtmak için kırmızı, kahve ve turuncu tonları gibi sonbahar renklerini kullanırken, onları dengelemek için de sıcak ve nötr tonlardan farklı renkler katmak gerekiyor. Nötr tonlarla dengelememek salon dekorunuzda karanlık bir hava yaratabilir ve bu durum da oturma odanızı sonbahar dekorasyonundan uzaklaştırabilir. Bu durumdan kaçınmak için açık renklerin nötr tonlarını bilmek çok önemlidir.

Bej rengi de turuncu renk ile uyumlu seçeneklerden biridir. Yumuşak bir kreme benzeyen bu renk, kahverengiye kaymış bir görünüme sahiptir. Soluk olduğu için turuncumsu tonları güzel bir şekilde dengeler. Fildişi de bu amaçla kullanılan renklerden bir tanesidir. Hafif sarı alt tonlu neredeyse beyaz bir renktir. Özellikle çikolata kahvesi gibi koyu tonlar dekorasyonlara eklenirken denge için kullanılır. Gri de dekorunuza ekleyebileceğiniz bir ton ama bu rengi tercih ediyorsanız açık bir renk olmasına dikkat edin çünkü grinin koyu tonları dekorunuzun dengesini bozacaktır.

Turuncuyu dengelemek için dekorunuza ekleyebileceğiniz sonbahar renklerinden biri de yeşil ve tonlarıdır. Yeşil, renk tayfının karşı tarafında olduğu için turuncu ile uyum içinde bir görünüm oluşturur. İç tasarımınıza yeşillik katarken alt tonlarını çok dikkatli seçmelisiniz. Genellikle tercih edilen yeşil renkler pastel olanlardır. Su yeşili ve açık nane yeşili de tercih edilebilecek diğer yeşil tonlarıdır.

Keyifli Bir Dinlenme Köşesi Oluşturun

Sonbaharda elinizde kahveyle yağmuru izlemek isterseniz bir dinlenme köşesi en çok ihtiyacınız olan alandır. Keyifli bir dinlenme köşesini sonbahar teması ile döşemek hem konforlu hem de estetiktir. Nötr tonlarda rahat bir tekli koltuk ya da geniş bir sandalye üzerine sonbahar renklerinde bir koltuk şalı ya da battaniye yerleştirilebilir. Koltuğun yanına uzun ayaklı bir lambader tercih edilebilir. Konforlu olması adına küçük bir sehpa veya bir kitap standı ile dinlenme köşesi tamamlanabilir. Dekoratif olarak mumlar, tütsüler, küçük biblolar ya da tablolar tamamlayıcı olacaktır.

Dinlenme köşesini evin kuytu bir alanına ya da cam kenarına konumlandırmak iyi bir fikir olabilir. Tüm bu adımlardan sonra evin kalabalığından uzaklaşarak dinlenme köşesinin keyfini çıkarabilirsiniz!

Sonbahar Ruhunun Vazgeçilmezi : Koltuk Şalı

Sonbahar renklerinde sıcacık bir battaniye, dekoratif ve işlevsel bir aksesuardır. Kanepenin üzerindeki battaniye düzgün bir şekilde katlanarak soğuk günlerde kullanılabilir. Nötr renkte bir koltuğun üzerine parlak turuncu bir örtü örtmek canlı bir görüntü sağlayabilir. Koltuk örtüsü kullanımı sayesinde sonbaharın enerjisinin sıcak ve samimi atmosferini yansıtan bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Koltuk şalı kullanımında sonbahar temasını daha iyi yakalayabilmek adına püsküllü koltuk örtüsü tercih edilebilir. Salon dekorasyonunuza daha nötr ve gri tonlar hakim ise koltuk örtüsü modelleri arasından gri koltuk örtüsü de bir tamamlayıcı olarak seçilebilir. Fakat koltuk şalını kullandığınız koltuğunuzun renginin açık ve nötr tonlarda olduğundan emin olmalısınız. Koltuğun rengi daha koyu tonlarda ise koltuk şalınız muhakkak daha açık veya canlı tonlarda olmalıdır.

Koltuk şalı üçlü koltuklarda da tercih edilebilir fakat tekli yani berjer koltuklar için çok idealdir. Şalın berjerin kenarından sarkması ve uygun renklerde kırlentler ile tamamlanması odanın havasını değiştirebilir.

Evinizde Tarçınlı Kokular, Tütsüler ve Mumlar Kullanın

Mumlar, salon dekorasyonunda son dokunuşu yapmanın şık bir yoludur. Herhangi bir alana yumuşak bir dokunuş katmak için soft renklerde mum kullanmak mantıklıdır. Bunun yanı sıra gerçekten canlı bir etki yaratmak için parlak, cesur renklerde mumlar satın almak iyi olacaktır. Mumlar çok yönlüdür. Kokuları, görünüşleri ve yarattıkları loş ortam sayesinde sonbahar dekorasyonunun vazgeçilmez birer parçası olabilirler.

Dekorasyon için tercih edeceğiniz mumların yanı sıra rahat bir ortam yaratmak için kullanabileceğiniz farklı aksesuarlarda bulunur. Tarçınlı kokular ve tütsüler bunlardan bazılarıdır. Sonbahar dekorasyonuna çok yakışacak olan tarçınlı kokular ortama mistik bir hava da katacaktır. Tütsü kullanımında ise birçok farklı koku seçeneği bulunur. Vanilya, sandal ağacı ya da palo santo ağaç tütsüleri sonbahar dekorasyonunu tamamlayacak kokulardır.