Bu site tarayıcınıza uyumlu değildir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox kullanmanızı tavsiye ederiz.

Anneler Gününe Özel Sepette %20 İndirim Fırsatı!

Sepet 0

Bu üründen satın alabileceğiniz adet sınırlıdır

Ara Toplam Ücretsiz

Kargo, vergiler ve özel indirimler ödeme sayfasında gösterilir.

Gardolabınızın Olmazsa Olmazı 5 Zamansız Parça

Gardolabınızın Olmazsa Olmazı 5 Zamansız Parça

Her sabah giyerken kendinizi rahat hissedeceğiniz bir kıyafet bulmakta zorlanıyor musunuz? Daha da kötüsü, gardırobunuzda giyecek hiçbir şeyinizin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Kesinlikle yalnız değilsiniz. Bir kıyafet seçmek bazılarımız için zor olabilir, ancak basit bir çözüm var: bir kapsül gardırop yaratmak ve onu zamansız parçalar ile tamamlamak. Kapsül gardrop, birbirini tamamlayan sınırlı sayıda değiştirilebilir giysilerin bir araya getirilmesidir. Bunlar genellikle modası geçmeyen ve öncelikle nötr renklerden oluşan klasik parçalardır. Kapsül gardrop, az ama faydalı kıyafet seçimleri ile farklı kombinler oluşturmanıza olanak tanır.

Harika bir kapsül gardırop yaratmanın ilk adımı, dolabınızı gözden geçirmektir. Sahip olduğunuz her parçayı gözden geçirin ve düzenli olarak ne giydiğinizi ve nelere hiç dokunmadığınızı değerlendirin. Bu aşamadan sonra yeni dolabınızı oluşturmak için harekete geçebilirsiniz.

Desenli ve Renkli Elbise

Desenli ve renkli elbiseler bir dolabın olmazsa olmazıdır. Desenli elbise denildiğinde akla ilk gelen modeller çizgili ve çiçekli elbiselerdir. Çizgili modeller günlük olarak kullanılabilecekleri gibi şık bir akşam yemeğinde de tercih edilebilirler. Çiçekli modeller ise pembe, kırmızı ve turuncu gibi renklerle birlikte günlük elbiselerde sıklıkla görülür. Bununla birlikte mevsim fark etmeksizin desenli elbise kullanabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında çiçekli modeller hakimken, sonbahar ve kış aylarında çizgili, asimetrik modeller göze çarpar.

Renkli elbiseler incelendiğinde dikkat çeken en büyük unsur ise her parça ile kombin yapılabilmesidir. Sonbahar ve kış aylarında daha koyu ve nötr tonlar ön plana çıkarken, yaz aylarında daha canlı renkler hakimdir.

Dolabınızda çiçekli desenli elbise, çizgili desenli elbise, parlak renkli elbise ve nötr renkli elbise bulundurmak kapsül gardırobunuzun ilk adımı olabilir.

Hem Tarz Hem Rahat Kimono

Çok sıcak olmayan bir yaz gününde veya çok soğuk olmayan bir ilkbahar/sonbahar gününde giymek için ideal olan parçalardan biri kimonodur. Sürdürülebilir moda anlayışını destekleyen ve modanın hızlı değişimine meydan okuyan kimonolar, geleneksel japon kültüründen ilham alırlar. Günümüzde sıklıkla tercih edilen çağdaş kimonolar ise baskılar, saçaklar, değişen uzunluklar gibi modern güncellemeler ile zamansız birer parça haline dönüşmüş oldular.

Hem tarz hem de rahat olan kimonolar birçok farklı parça ile kullanılabilir ve hatta iyi bir kombinin tamamlayıcısı olarak tercih edilebilir. Havalar soğumaya başlarken diz üstü çizme, kot pantolon ve düz beyaz tişört ile kombinleyebilir veya kot şort bikini üstü ve terlikler ile plajda da kullanabilirsiniz. Mevsim ve ortam fark etmeksizin kombin yapılabilen kıyafetlerden biri olan kimono modelleri, zamansız gardırobunuzda yer alması gereken bir parçadır.

Renkli Bir Şal İle Şıklığınızı Tamamlayın

Bir kıyafeti ön plana çıkarmak için aksesuar kullanmak en kolay ve mantıklı seçimlerden biridir. Gardırobunuzda zamansız parçalar yer alıyorsa daha nötr renklerde kombinler yapıyor olabilirsiniz. Bu görünümü kırmak ve kombine renk katmak için renkli şallar çok iyi bir tercihtir. Şal modelleri çok fazla olduğu için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle düz renkli şallar tercih etmek daha garanti bir yoldur.

Şalları farklı şekillerde bağlayabilir ve kombininizin havasını değiştirebilirsiniz. Böylece hem günlük hem de daha şık kombinlerinizde şal modellerini değerlendirebilirsiniz.

Pratik Bir Şıklık İçin İkili Takım

İyi bir ikili takım zamansız gardırobunuzda kesinlikle bulunması gereken kıyafetlerden bir diğeridir. İkili takımlar bir arada kullanılabileceği gibi ayrı ayrı farklı kombinlerde de değerlendirilebilir. İkili takımlarda zevkinize uygun olarak tek renk, tek desen, tek kumaş veya çift renk, farklı desenler ve farklı kumaşlar kullanabilirsiniz. Son zamanlarda farklı desen ve renkler daha sık tercih edilse de

İkili takımların tüm versiyonları zamansız olarak modanın kendisidir.

İkili takımları sabah işe giderken ya da bir akşam yemeğinde tercih edebilirsiniz. Ayakkabı, aksesuar gibi unsurlar ile ikili takım kombinini daha da zenginleştirebilirsiniz. İkili takımların içerisine gömlek giyerek daha şık bir hale getirebilir ya da bir body giyerek spor bir kombine dönüştürebilirsiniz. Tüm bu seçenekleri ile oldukça zamansız ve kullanışlı olan ikili takımları dolabınıza rahatlıkla dahil edebilirsiniz.

Günün Kurtarıcısı Siyah Uzun Elbise

Siyah maxi bir elbisenin zamansız gardırop için sınırlı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak siyah maxi elbise ile doğru aksesuarlarla gündelik bir günden resmi bir geceye kadar farklı görünümler yaratabilirsiniz. Soğuk havalarda çizme ve ceketler ile kombinleyebilir, sıcak havalarda ise sandalet ya da spor ayakkabılar ile iyi bir uyum yakalayabilirsiniz.

Siyah maxi elbiselerin bir diğer iyi yanı tüm aksesuarlar ile kullanılabilmesidir. Zamansız gardırobunuzda yine aynı şekilde zamansız aksesuarlar kullanırsanız, siyah maxi elbiseniz ile kolayca kombinleyebilirsiniz. Büyük halka küpeler, gold yüzükler ve renkli şallar siyah maxi elbiseniz için iyi tamamlayıcılar olabilirler.

Desenli ve renkli elbise, kimono, renkli şallar, iki takım ve siyah maxi elbise ile oluşturacağınız zamansız gardırop ile rahatlıkla birçok kombin oluşturabilir ve tüm bu tüyolar ile kombinlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.