Bu site tarayıcınıza uyumlu değildir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox kullanmanızı tavsiye ederiz.

Anneler Gününe Özel Sepette %20 İndirim Fırsatı!

Sepet 0

Bu üründen satın alabileceğiniz adet sınırlıdır

Ara Toplam Ücretsiz

Kargo, vergiler ve özel indirimler ödeme sayfasında gösterilir.

Organik Banyo Ürünleri İle Sürdürülebilir Bir Yaşam Rehberi

Organik Banyo Ürünleri İle Sürdürülebilir Bir Yaşam Rehberi

Organik Banyo Ürünleri İle Sürdürülebilir Bir Yaşam Rehberi

Geleneksel banyo ürünleri fazla miktarda plastik ve atık içerir. Daha az atık içeren, sürdürülebilir yaşama geçiş yapmak için sürdürülebilir yaşam rehberine göz gezdirin.

Neden organik banyo ürünleri kullanmalısınız?

Organik banyo ürünlerine geçmeden önce sürdürülebilirlik nedir konusunu incelemek gerekir. Sürdürülebilirlik, doğal veya fiziksel kaynakların tükenmesini önlemeyi amaçlar. Sürdürülebilir yaşam, banyolara da uyarlanması gereken bir yaşam metodudur. Cildimize uygun şekilde bakmak, duş almanın ve mümkün olduğunca güneşten kaçınmanın ötesinde bir şeydir. Ayrıca cildimizi nemlendirmek ve beslemek için kullandığımız ürünlerin kalitesiyle de ilgisi vardır. Dikkate alınması gereken en önemli şey, piyasada pek çok cilt bakım ürünü bulunmasıdır, ancak hangilerinin satın almaya değer olduğunu bilmek, uzun vadeli sağlıklı bir cilde sahip olmanın anahtarıdır.

Toksik olmayan organik banyo ürünleri, cildinizin zarar verici etkilere maruz kalmadan sağlıklı olmasına izin verir. Cildiniz için en iyi ürünler, %100 doğal içeriğe sahip ürünlerdir. Organik banyo ürünlerinin kullanımı şu an ve gelecekte vazgeçilmez olacaktır. Yapay içerikli banyo ürünleri kullanırsanız, cildinize toksik maddeler bırakacaksınız ve bu, uzun süreli kullanımdan kaynaklanan tahrişe sebep olabilir.

%100 doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak sadece cildiniz ve genel sağlığınız için değil, aynı zamanda çevre için de iyidir ve test amacıyla hiçbir hayvana zarar verilmemesini sağlar. Sürdürülebilir yaşam için tamamen doğal ürünlere geçmek, her açıdan sağlıklı bir rutin oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Organik banyo ürünleri nelerdir?

Organik banyo ürünleri direkt olarak cildimizle temas eden ürünlerdir. Havlular, bornozlar veya şampuanlar gibi ürünlerin organik olanlarının tercih edilmesi çok önemlidir.

  • Organik havlular: Geleneksel banyo havluları, özellikle hassas bir cildiniz veya farklı bir alerjiniz varsa, bir süre sonra cildinizi rahatsız edebilecek çeşitli zararlı kimyasallara sahiptir. Organik havlu cildinizde nazik bir his uyandırır. Ayrıca rahatlık sağlar ve banyo iç mekanının dekorasyonunu destekler. Dermatologlar, kimyasal, zararlı boyalar, ağartıcılar ve diğer tehlikeli sentetik maddeler içermediğinden, cilt alerjisi olan kişilere organik havluları tavsiye ederler.

Organik havlular, kimyasal maddelere karşı bitkisel boyalar kullanılarak eski jakarlı dokuma tezgahlarının teknikleri ile hazırlanmaktadır. Bu yöntem, havluları normal olanlardan daha yumuşak ve daha iyi su emici hale getirir.

  • Organik pamuklu bornoz: Pamuk, özellikle organik çeşidi, sürdürülebilir bir malzemedir. Organik pamuk ile üretilmiş bornozları satın almadan önce sertifikası olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. %100 pamuk bornozlar olduğu gibi en sık tercih edilen bir diğer bornoz türü de müslin bornozlardır. müslin bornozlar, yumuşaklığı ile bilinir.

Kaliteli kumaşı sayesinde uzun süreler kullanılabilecek olan müslin bornozlar, sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen ürünlerdir. Müslin bornozlar duş sonrası kullanılabileceği gibi aynı zamanda sabahlık olarak da değerlendirilebilirler. Birçok model arasından yumuşaklık, doku ve stilini inceleyerek kaliteli bir müslin bornoz seçebilirsiniz.

  • Bitkisel sabun ve şampuanlar: Bitkisel şampuanlar sert kimyasallardan ve toksinlerden yoksundur. Doğal yağlar, mineraller ve bitkisel özlü bileşiklerden üretilir. Bileşenler, saç foliküllerini ve saçınızın köklerini nemlendirerek ciltte tutmaya çalışır. Bu da saç kırılması nedeniyle saç dökülme olasılığını azaltır. Bitkisel şampuanların düzenli kullanımı saçlarınız için harikalar yaratabilir. Kalın, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için saç derinizin mükemmel bir yağ ve pH dengesi sağlaması gerekir. Şampuanlarda bulunan doğal bitkiler, saç derinizdeki fazla yağı alır ve mükemmel yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Bitkisel sabunlar ise, sürdürülebilir yaşamın temel parçalarından biridir. Günlük olarak sıklıkla tüketilen banyo ürünlerinden biri olan sabunlar, geleneksel olarak üretildiklerinde birçok atığa sebep olurlar. Ellerinizi güvende ve mikropsuz tutmak için organik sabun kullanmalısınız. Doğal organik sabunlar cilt üzerinde çok daha yumuşak ve pürüzsüzdür, hassas veya yumuşak cilde sahip olanlar için çok uygundur. Doğal organik sabunlar çevre açısından da güvenlidir. Üretimde hiçbir kimyasal madde veya ilacı kullanılmamaktadır, Antibakteriyel sentetik muadillerine kıyasla biyolojik olarak çok daha temiz bir içeriğe sahiptir.

  • Deniz süngeri: Deniz süngerleri, yeryüzünde evrimleşen ilk canlılar olarak da adlandırılan çok hücreli organizmalardır. Tam olarak nasıl kullanıldığını bildiğinizde banyo yapmak için mükemmel bir tercih olabilir. İlk adım, süngerleri ıslatmak ve kullanıma hazır hale getirmek için birkaç dakika ılık suda bekletmektir. Ardından birkaç damla organik sabun sıkarak köpürmesini sağlayın.

Fırçayı dairesel hareketlerle kaydırdığınızda ölü deriler iyice temizlenmiş olur. Tüm bu süreç nemin vücudunuzda hapsolmasını ve organik ürünler sayesinde kimyasallardan uzak kalmanızı sağlar.