Bu site tarayıcınıza uyumlu değildir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox kullanmanızı tavsiye ederiz.

Anneler Gününe Özel Sepette %20 İndirim Fırsatı!

Sepet 0

Bu üründen satın alabileceğiniz adet sınırlıdır

Ara Toplam Ücretsiz

Kargo, vergiler ve özel indirimler ödeme sayfasında gösterilir.

Bornoz Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bornoz Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak bir banyonun ardından bornozla vakit geçirmek çok keyifli olsa da çoğu kişi için bornozlar hala lüks bir eşya olarak görülür. Çoğumuz banyo için ürün alırken daha çok el ve yüz havlularına ya da banyo paspaslarına odaklanırız. Fakat bunların yanı sıra bornoz sadece lüks bir eşya değil, aynı zamanda kişisel bir gereksinimdir. Bu nedenle gerekli noktalara dikkat edilerek özenle seçilmesi gereken bir üründür.

Doğal ve Sağlıklı Bornoz Nedir?

Bornozlar sıcak ve kuru kalmanın yanı sıra iki temel gereksinimi de karşılamalıdır; konfor ve lüks! Bir bornoz, bu ikisinden birini yerine getiremezse amacına ulaşmış sayılmaz. Bornoz söz konusu olduğunda, su çekme özelliği nedeniyle pamuk tercih edilen bir seçimdir. Rahatlatıcı bir duştan sonra kendinizi ne sentetik ne de kaba ve sert bir kumaşla üretilmiş bornoza sarmak istemezsiniz. Özellikle kadın bornozlarında daha yumuşak kumaşlar tercih edilir. Erkek bornozlarında ise orta yumuşaklıkta kumaşlar kullanılır. Son zamanlarda daha fazla kişi organik kumaşların ekoloji ve sağlık bazında faydalarını fark edip aynısı için bir talep yaratmaktadır. İyi yapılmış organik ketenden uzun pamuk elyaflar, kumaşa gerekli gücü ve dayanıklılığı verirken, popüler düşük bükümlü iplikler, bir bornozun olmazsa olmazı olan yumuşak dokuyu sağlıyor. Saf organik pamuklu iç astarlar, cildinizi her duştan sonra sağlıklı ve nemden uzak tutmak için tasarlanıyor. Bu tip kumaşların ve ipliklerin yanı sıra diğer bir seçimde müslin kumaş ve müslin bornozlar olabilir.

Bornoz Kumaşının Sağlığa Etkileri

Pamuktan polyestere kadar, bornozunuzun malzemesi yumuşaklığı ve nefes alabilirliği etkiler. Pamuk, bornoz söz konusu olduğunda popüler bir seçimdir ve çeşitli seçenekler sunar. Pamuk sıcakken nefes alabilir ve havadardır, bu da onu yılın her mevsimi için mükemmel bir seçenek haline getirir. Uygun fiyatlı ve giyilmesi rahattır, bu da onu bornozlar için popüler bir seçim haline getirir. %100 pamuklu bornozların çekme eğiliminde olduğunu unutmayın, bu nedenle temizlik talimatları için üreticinin önerilerini uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Polyester insan yapımı bir malzemedir ve genellikle pamukla karıştırılır. Bu bornoz kumaşı yumuşak ve peluş hissi nedeniyle oteller ve kaplıcalar için popüler bir seçenektir. Pamuk karışımı ise, polyester ile harmanlanmış pamuktan oluşur ve saf bir pamuklu bornozdan daha güçlü olma özelliği ile bilinir. Pamuk, onu hafif yapar ve soğutma özellikleri sunarken, polyester kırışmazlık sağlar. havadar bir yapı sağladığı için sağlık üzerinde olumsuz bir etki yaratmaz.

Doğal ve Sağlıklı Müslin Kumaş

Müslin bornozları incelemeden önce müslin ne demek sorusuna cevap vermek gerekir. Müslin gevşek dokunmuş pamuklu bir kumaştır. Düz dokuma tekniği kullanılarak yapılmıştır, yani tek bir atkı ipliği, tek bir çözgü ipliğinin üzerinde ve altında dönüşümlüdür. Müslin, son ürünü kesmeden ve dikmeden önce desenleri test etmek için moda prototiplerinde kullanılan malzeme olarak bilinir. Müslin, çeşitli farklı formlarda ve ağırlıklarda gelir. Yüksek kaliteli müslinler yumuşak, pürüzsüzdür ve eşit şekilde eğrilmiş ipliklerden dokunmuştur, bu da ipliğin baştan sona aynı genişliği koruduğu anlamına gelir. Daha kaba, daha düşük kaliteli müslinler, ağartılabilen veya ağartılamayan düzensiz ipliklerle dokunur. Bornoz kullanımında genellikle kaliteli müslin kumaşlar kullanılır.

3 kat müslin kumaş kullanılan bornozlar uzun süreli ve kaliteli kullanım için idealdir. Müslin yıkanırken nazik davranılmalıdır. Müslin bornozları yıkarken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Soğuk su kullanarak makinede yıkayın veya elde yıkayın.
  • Nazik çamaşır deterjanı kullanın.
  • Öğeyi asın veya kuruması için müslini düz bir şekilde yatırın. Ayrıca düşük sıcaklıkta kurutucuda da kurutabilirsiniz, ancak ürünü tamamen kurumadan önce kurutucudan çıkardığınızdan emin olun.